Kredietverzekering: zakendoen zonder zorgen

Wat doet u met relaties die zich niet aan betalingsafspraken houden of helemaal niet betalen? Hoe weet u of iemand juist omgaat met zijn geld? En hoe zit het met andere risico’s als problemen met betaalmiddelen of fabricage- en contractrisico’s? Bij al deze kwesties kan een kredietverzekering de oplossing bieden.

Een kredietverzekering kent 3 belangrijke pijlers:

  • Debiteureninformatie
  • Incasso
  • Uitkering in geval van faillissement en non-betaling van uw relatie

Voordelen van een kredietverzekering

  • De ultieme tool om uw debiteurenbeheer te optimaliseren
  • Financieren van uw inkopen en debiteurenvorderingen bij financiële instellingen is makkelijker, goedkoper en levert een hogere bevoorschotting op
  • Permanente monitoring van de financiële situatie van uw relaties
  • Vangnet voor forse debiteurenverliezen
  • Voorkomen van structurele debiteurenverliezen

Dekking op maat
Het is ook mogelijk om voor een groot eenmalig project een kredietverzekering af te sluiten. Dit is interessant voor bijvoorbeeld bedrijven binnen de sector machinebouw waar projecten soms aanzienlijke investeringen vereisen. Blijft betaling uit, dan kan die mooie order uitmonden in liquiditeitsproblemen. Met een ‘dekking op maat’ beschermt u uw organisatie tegen non-betaling en andere financiële risico’s binnen één individueel contract (ook voor internationale contracten).

Extra verhoging kredietlimiet met Top-Up dekking
Stel, uw kredietverzekeraar kent niet het volledige kredietlimiet toe of stelt deze lager vast. Toch wilt u graag extra dekking, bijvoorbeeld om pieken in de omzet met belangrijke strategische relaties op te vangen. Een ‘Top-Up’ dekking biedt dan de oplossing. De Top-Up limiet is een aanvullend kredietlimiet dat tot maximaal het dubbele van de verlaagde of lager vastgestelde kredietlimiet kan worden afgegeven. Voorafgaand wordt eerst een zorgvuldige analyse uitgevoerd of de oorspronkelijk aangevraagde kredietlimiet alsnog hoger kan worden vastgesteld.