Marieke Moors adviseerde in 15 jaar ruim 2100 advocaten

Wie adviseert toch al die advocaten? Maak kennis met Marieke Moors, specialist bij Mutsaerts en ruim 15 jaar actief in het verzekeringsvak. Ze kent alle verzekeraars en AOV-producten in Nederland. Marieke adviseert met veel passie over situaties waar je liever niet over nadenkt, zoals arbeidsongeschiktheid en overlijden. Het belang van verzekeren is volgens haar groot, maar zelden hoort ze: “Ik wil graag een AOV.”

Marieke Moors, specialist Arbeidsongeschiktheid en Leven bij Mutsaerts, vertelt over haar passie voor het verzekeringsvak.

Kun je iets meer vertellen over jouw rol binnen Mutsaerts?
"Binnen het team Ondernemersadvies ben ik verantwoordelijk voor de advisering over ‘individueel inkomen’, zoals wij dat noemen. Ik adviseer voornamelijk ondernemers, directeuren–grootaandeelhouders en business professionals zoals accountants en advocaten. Denk aan passende arbeidsongeschiktheids- of overlijdensrisicoverzekeringen en lijfrenteproducten.”

Hoe lang zit je al in het verzekeringsvak en wat maakt het leuk?
"Via via ben ik in 2001 bij verzekeraar AXA gestart op de afdeling AOV claims. Ik zag mijzelf nooit zo in de zakelijke dienstverlening, maar ik merkte al snel dat ik erg op mijn plek zat. Bij Mutsaerts zit ik inmiddels alweer 10 jaar. In 2012 heb ik bewust gekozen voor individueel inkomen omdat ik het persoonlijke contact met klanten heel belangrijk vind. Ik wil voor iedereen de beste invulling realiseren voor de inkomenssituatie. Het vak zelf is leuk omdat ik het aspect inkomen heel interessant vind. Het is iets heel persoonlijks en de gevolgen kunnen groot zijn. Mensen en gezinnen zijn ervan afhankelijk, dat menselijke aspect is voor mij belangrijk. Laat mij niet adviseren over een brandverzekering, daar heb ik geen affiniteit mee."

Is er een adviestraject dat je altijd bij zal blijven?
“Laatst belde een advocaat die voorheen nooit het belang inzag van een AOV. Ik kreeg dan ook lange tijd geen reactie op mijn offerte. Totdat er iets gebeurde waardoor voor hem het belang direct zichtbaar werd. Hij was in Antwerpen getuige van een poging tot een terroristische aanslag. Nog geen dag later belde hij mij terug en wilde dezelfde dag nog een AOV afsluiten. Je ziet het vaak: mensen moeten eerst geconfronteerd worden met een ernstige situatie. Jammer dat het tot dat moment moet komen voordat ze nadenken over de gevolgen.” 

Welke argumenten hoor je vaak van advocaten?
“Het is duur, het heeft geen prioriteit of er gebeurt mij toch niets. Dat zijn argumenten die ik vaak hoor. Eigenlijk ben ik blij dat ze bellen en dit uitspreken. In veel gevallen heb ik toch te maken met kostwinners. Juist dan is het mijn taak om het belang van deze verzekering toe te lichten. Uiteindelijk kan ik vaak dan toch iets betekenen.”

Hoe belangrijk is onafhankelijk advies?
“Wanneer iemand zich online gaat oriënteren op een AOV, kan ik me voorstellen dat het een grote wirwar is. Er zijn veel aanbieders, veel verschillende producten en voorwaarden waar je naar kunt kijken. Welke AOV het beste aansluit is afhankelijk van ieders persoonlijke situatie. Zonder professioneel advies ben ik bang dat mensen zich te veel laten leiden door premie en niet kijken naar de juiste uitgangspunten. Ik probeer juist de focus van de premie af te halen en mensen na te laten denken over wat ze nodig hebben in een bepaalde situatie. Wat overigens iets anders is dan maar zo veel mogelijk verzekeren.”

Wat betekent advies van Marieke?
“Mijn doel is altijd om de best passende oplossing te vinden. Afhankelijk van de persoonlijke situatie en uitgangspunten vergelijk ik AOV's op premie en voorwaarden. Ons eigen product, de M-AOV , is specifiek voor de advocatuur en nemen we uiteraard mee in deze vergelijking. Heel eerlijk, dit is voor veel advocaten een mooie oplossing door het collectieve karakter en het scherpe en aflopende tarief na een bepaalde leeftijd. Maar dit wil niet zeggen dat ik altijd op de M-AOV uitkom. Een premie kan doorslaggevend zijn, maar de uitgangspunten zijn de belangrijkste factoren voor een passende verzekering.”

Verder praten?
Hoe brengt u uw AOV in overeenstemming met uw persoonlijke situatie? Ik help u hier graag bij. Ook voor het uitbrengen van een offerte, adviestraject of benchmark bent u bij mij aan het juiste adres. Neem contact met mij op via mmoors@mutsaerts.nl of bel naar 013 – 594 28 28.