Overbelaste medewerkers, hoe ga je daar als werkgever mee om?

Het afgelopen jaar kregen we met veel veranderingen te maken. Zowel werk als privé zijn daardoor beïnvloed en lopen vaak in elkaar over.

Artikel lezen

Wet bedrag ineens, RVU en verlofsparen

Onlangs is het wetsvoorstel Bedrag ineens, Regeling Vervroegd Uittreden (RVU) en verlofsparen aangenomen. Wat betekent dit voor het pensioenstelsel?

Artikel lezen

Even voorstellen: Liedeke Klaassen

Per 1 januari hebben wij Liedeke Klaassen verwelkomd als verzuimcoach bij Mutsaerts. “Ik vind het belangrijk om het belang van de klant voorop te zetten en bij Mutsaerts staan de relaties absoluut centraal.”

Artikel lezen

Stijgend verzuim

Het verzuim neemt in Nederland de laatste jaren toe. Ook bij niet-werkgerelateerd verzuim betaalt de werkgever het loon door. Een verzuimverzekering beperkt de financiële impact.

Artikel lezen

Brexit: is uw zakelijk risico nog gedekt?

Vorig jaar trad het Verenigd Koninkrijk uit de Europese Unie Welke gevolgen heeft dit voor uw verzekeringen?

Artikel lezen

Even voorstellen: Han van de Klok

In oktober is Han van de klok bij Mutsaerts begonnen als teamleider van de schadeafdeling: “een functie waarbij de dienstverlening om de klant draait en servicegerichtheid hoog in het vaandel staat”.

Artikel lezen

Bedrijfsschadeverzekering: check de uitkeringstermijn

We hopen natuurlijk allemaal dat het nooit gebeurt, maar was als je bedrijf stil komt te liggen door brand of waterschade? Hoe lang is de uitkeringstermijn eigenlijk?

Artikel lezen

Een tijdelijk contract en ziek uit dienst

Als een werknemer ziek wordt, betaalt u zijn loon verplicht door. Ook de pensioenopbouw wordt voortgezet over het loon. Maar wat gebeurt er als een zieke medewerker uit dienst gaat?

Artikel lezen

Pensioenopbouw tijdens onbetaald verlof

Wat zijn de regels en mogelijkheden rondom pensioenopbouw tijdens onbetaald verlof en waar moet je als werkgever rekening mee houden?

Artikel lezen

Bijna met pensioen, wat nu?

Wij helpen graag bij uw pensioenvraagstukken. Jorg Dohmen, relatiebeheerder bij Mutsaerts, zet de verschillende pensioenmogelijkheden op een rijtje.

Artikel lezen

Overgangsregeling levenslooptegoed ten einde. Wat nu?

Heeft u een levensloopsaldo, dan is het tijd om in actie te komen! Als er op 31 december 2021 nog een tegoed is, wordt dit in een keer uitgekeerd en komt dit bovenop uw belastbare inkomen.

Artikel lezen

Even voorstellen: Madeleine Gillet

Maak kennis met één van onze nieuwe collega’s: Madeleine Gillet! “Na bijna 12 jaar bij een grote verzekeringsmakelaar heb ik de overstap gemaakt naar Mutsaerts.”

Artikel lezen
  • 1
  • 2
  • 4