Pensioen goed geregeld en op zoek naar advies?

Een collectieve regeling voor pensioen opzetten is teamwork. Ga met onze pensioenspecialisten om tafel en bespreek uw doelstellingen en wensen. Wij helpen bij het opzetten van de regeling, het sluiten en verlengen van contracten en het beheren van de pensioenregeling.

Collectief Pensioen

In een collectieve pensioenregeling regelen we het ouderdomspensioen voor uw medewerkers. Ook een uitkering bij overlijden of arbeidsongeschiktheid kan een belangrijk onderdeel zijn. Voor medewerkers is pensioen vaak een van de belangrijkste arbeidsvoorwaarden. Voor werkgevers is het juist belangrijk dat de kosten en risico’s beheersbaar blijven.

Einde/verlenging pensioencontract

Heeft u al een pensioenregeling? Dan is de einddatum (contractvervaldatum) een belangrijk moment. Dit is het moment om te bekijken of de huidige pensioenregeling nog aansluit bij de bedrijfssituatie en wensen.

Bedrijfstakpensioenfonds

Heeft u een collectieve pensioenregeling bij een verzekeraar maar valt de organisatie onder een verplicht gesteld bedrijfstakpensioenfonds(BPF)? Dan bestaat er het risico dat u als werkgever dubbele pensioenpremies betaalt. Twijfels over een verplicht gesteld BPF? Neem dan contact met ons op voor een BPF Check.

Beheer

Na het afsluiten of verlengen van de pensioenregeling blijven onze pensioenspecialisten in beeld. We beheren de regeling en helpen bij wijzigingen in het personeelsbestand, CAO/BPF en geven advies bij fusies en overnames.

Onze pensioenspecialisten zijn RPA-gecertificeerd 

 

24/7 beschikbaar

Nieuw! Het Werknemersportaal

Als werkgever heeft u een wettelijke inspanningsplicht op het gebied van werknemerscommunicatie. Om de communicatie goed te laten verlopen biedt Mutsaerts het Werknemersportaal aan. Dit is een online platform waarmee de belangrijkste informatie over de pensioenregeling en de andere verzekerde arbeidsvoorwaarden bij ziekte, arbeidsongeschiktheid en overlijden is terug te vinden. De werknemer heeft via een handige app 24/7 toegang tot alle informatie en kan direct persoonlijke keuzes doorgeven. De informatie wordt in heldere taal weergegeven,  dus geen moeilijke termen. Dit activeert werknemers en het verhoogt de waardering. Bekijk de demo!

Duidelijkheid voor uw medewerkers

Pensioencommunicatie

We merken dat medewerkers vaak onvoldoende geïnformeerd zijn over pensioen. Ook krijgen we steeds vaker vragen van werkgevers hoe ze het beste om kunnen gaan met de ‘Wet Pensioencommunicatie’. Aan de slag met pensioencommunicatie binnen uw organisatie? Dat kan! We praten u bij over de zorg- en informatieplicht van werkgevers en helpen concreet met presentaties, uitlegdocumenten en persoonlijke gesprekken.

Verzekeringen & pensioen

Voor u als ondernemer (DGA)

Als ondernemer of DGA bent u zelf verantwoordelijk voor verzekeringen en pensioen. Het doel is om uw financiële toekomst zo in te richten dat deze past bij alle toekomstwensen. Specifieke wensen voor uw pensioen en alles goed regelen voor nabestaanden? En wat gebeurt er bij arbeidsongeschiktheid? Laat u hierover goed adviseren.

Arbeidsongeschiktheidsverzekering
I  Pensioen voor de DGA
I  Overlijdensrisicoverzekering

Referenties

De afgelopen jaren hebben we diverse bedrijven geholpen met het opzetten van een collectieve pensioenregeling. Bekijk onze referenties voor een indruk van onze opdrachtgevers.

Het laatste pensioennieuws

Minder werken en toch dezelfde pensioenopbouw?

Door de stijgende AOW- en pensioenleeftijd hebben oudere werknemers steeds meer behoefte om op latere leeftijd minder te werken. Maar hoe werkt dit in de praktijk?

Artikel lezen

Pensioenakkoord

In de zomer van 2019 is er een Pensioenakkoord bereikt. De afgelopen maanden is het Pensioenakkoord verder uitgewerkt door het Kabinet en sociale partners.

Artikel lezen

Pensioenregeling en arbeidsongeschiktheid

Als een werknemer ziek wordt, betaalt u zijn loon verplicht de eerste twee jaar door. Dit betekent dat ook de pensioenopbouw wordt voortgezet over het loon dat de werknemer ontvangt.

Artikel lezen