Besparen op uw AOV? Volg deze vijf tips

Wist u dat u uw arbeidsongeschiktheidsverzekering ook tussentijds kan oversluiten naar een andere verzekeraar? U hoeft niet tot het eind van het jaar te wachten om verantwoord te kunnen besparen op uw premie. Bekijk de vijf tips van Mutsaerts.

Essentiële verzekering
Een arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV) is voor veel DGA's essentieel om financiële gevolgen bij arbeidsongeschiktheid op te vangen. Uiteraard moet uw verzekering aansluiten bij uw beroep (het beroepsarbeidsongeschiktheidscriterium) en uw persoonlijke situatie. Wel kunnen enkele tips bijdragen tot eenvoudige besparingen:

  • Heeft u reeds vermogen en reserves opgebouwd; bepaal welke periode u zelf kunt overbruggen met eigen financiële middelen en overweeg dan een langere eigen risico termijn, een lagere eindleeftijd of bespaar op de indexatie van de polis. Kijkt u ook eens kritisch naar de hoogte van uw verzekerd bedrag.
  • De premie die u voor een AOV betaalt is fiscaal aftrekbaar, voor de vennootschapsbelasting of voor de inkomstenbelasting. Op basis van uw persoonlijke situatie kan uw fiscaal- of verzekeringsadviseur de verschillende fiscale mogelijkheden voor uw AOV met u doornemen.
  • Onderzoek of uw AOV dekkingen bevat waar u wellicht zonder kunt of geen gebruik van maakt, zoals een aanvullende uitkering bij zwangerschap of extra preventieve medische scans.
  • Wisseling in uw zakelijke- of privé situatie? Uit ervaring weten wij dat het belangrijk is om periodiek te kijken of uw AOV nog in overeenstemming is met uw persoonlijke situatie. Het is mogelijk dat veranderingen, zoals uw inkomenssituatie, uitgavenpatroon of wensen, van invloed zijn op uw AOV.
  • Breng uw individuele AOV onder in een collectiviteit, zoals de M-AOV. Individuele advocaten kunnen op deze manier ook profiteren van een collectief tarief. Dit zal u doorgaans 30 tot 70% premiebesparing opleveren over de gehele looptijd.

Mutsaerts
Neem voor meer informatie of een offerte contact met Marieke Moors op. Door onze inkoopkracht kunnen wij scherpe premies bieden met een zeer complete dekking. Te mooi om waar te zijn? Nee, gewoon een kwestie van specialiseren en daadwerkelijk weten wat er binnen verschillende branches speelt.