Een AOV update

Het is belangrijk om jaarlijks kritisch te kijken naar uw AOV. Sluit de verzekering nog aan bij uw inkomen, uitgavenpatroon en toekomstwensen? Bij veel aanbieders is het mogelijk om tussentijds uw AOV te wijzigen. Maar waar moet u precies op letten? We zetten de belangrijkste aandachtspunten op een rij.

Artikel lezen

Nieuwe pensioenwet uitgesteld naar 2023

De nieuwe pensioenwet treedt in werking per 1 januari 2023, een vol jaar vertraging. Alle organisaties moeten hun pensioenregeling uiterlijk op 1 januari 2027 aanpassen naar de regels van het nieuwe pensioenstelsel. Het uitstellen is vooral toe te schrijven aan de grote hoeveelheid reacties op de internetconsultatie en de complexe materie.

Artikel lezen

Belangrijke aandachtspunten bij een ORV

Mede door de afschaffing van het pensioen in eigen beheer zien we een stijging in het aantal kantoren dat een collectieve overlijdensrisicoverzekering afsluit voor alle partners. Een collectieve ORV is een prima uitkomst in een pensioenplan ter afdekking van het nabestaandenpensioen.

Artikel lezen

Cybercriminaliteit blijft toenemen

Cybercriminaliteit, de bekendheid groeit maar de criminaliteit blijft toenemen. Corona speelt hierin een grote rol, daarnaast worden criminelen slimmer én sneller.

Artikel lezen

WA-direct regeling – wat verandert er?

Goed nieuws voor mensen met een particuliere personenauto. Heb je een WA- of WA beperkt dekking, dan hoeft u vanaf 1 juli de schade alleen maar bij uw eigen verzekeraar te melden.

Artikel lezen

Zijn de partner en kinderen van de DGA standaard meeverzekerd op de verzuimverzekering of is er een AOV nodig?

Het komt regelmatig voor dat de partner en kinderen van de directeur (DGA) werkzaam zijn in het bedrijf. Of ze zijn meeverzekerd is afhankelijk van de positie binnen de organisatie.

Artikel lezen

Pensioenontslag

Een veelvoorkomende vraag van werknemers is wanneer ze nu daadwerkelijk met pensioen kunnen. Omdat er meerdere scenario’s mogelijk zijn vertelt Kelly van Erdewijk, Specialist Pensioen, hoe dit juridisch geregeld is.

Artikel lezen

Even voorstellen: Wendy Groels

Afgelopen april is Wendy Groels gestart als Intern Accountmanager! Met jarenlange ervaring in de verzekeringsbranche een hele fijne aanwinst voor het team en het bedrijf.

Artikel lezen

VLC & Partners en Mutsaerts tekenen fusieovereenkomst

Op 15 juli kondigen VLC & Partners en Mutsaerts aan samen verder te gaan. De nieuwe organisatie gaat de toekomst vol vertrouwen tegemoet: samen verder, samen sterker!

Artikel lezen

Diefstal en schade aan je auto door ‘relay attack’

Steeds meer auto’s ontgrendelen door contactloze autosleutels. Het blijkt dat deze contactloze sleutels makkelijk te manipuleren zijn door dieven waardoor dieven een auto kunnen openen én starten door alleen het gebruik van apparatuur.

Artikel lezen

Even voorstellen: Edwin Verhoeven

“Begin 2021 ben ik na 13 jaar weer teruggekeerd naar Mutsaerts. 1 januari ben ik begonnen als accountmanager zakelijke verzekeringen en die rol past mij als een jas.”

Artikel lezen

Zonnepanelen op uw bedrijfspand? Overleg vooraf altijd met uw verzekeraar

Steeds meer bedrijven investeren in de verduurzaming van hun bedrijfspand. Het plaatsen van zonnepanelen is een goede manier om hier aan bij te dragen. Ondanks de voordelen brengt het plaatsen van zonnepanelen ook risico’s met zich mee.

Artikel lezen