Prinsjesdag 2022: wat kunt u als ondernemer verwachten het aankomende jaar?

Er komt als ondernemer zijnde ieder jaar nogal wat op u af na Prinsjesdag. Mutsaerts heeft de tien belangrijkste veranderingen op een rijtje gezet. Let wel, dit is het voorstel van het kabinet en moet nog worden goedgekeurd door de Tweede en Eerste Kamer.

Artikel lezen

Bescherm uzelf als bestuurder tegen cyberrisco’s

een goede cyberverzekering, doen bestuurders er goed aan om ook hun bestuurdersaansprakelijkheid te beschermen. Als bestuurder kunt u altijd persoonlijk verantwoordelijk gesteld worden voor de gevolgen van een cyberaanval.

Artikel lezen

Grensoverschrijdend gedrag op de werkvloer

Ongewenste omgangsvormen komen in elke werkomgeving voor. Het kan gaan om pesten, discriminatie, seksuele intimidatie en geweld. Het komt voor tussen collega’s en leidinggevenden, maar ook in relatie tot klanten of patiënten. Wat is hier uw rol als werkgever?

Artikel lezen

Oekraïne – impact op verzekeringen

Wij volgen de situatie met betrekking tot het Oekraïne/Rusland conflict op de voet. Wij hebben de gevolgen voor de belangrijkste verzekeringen in de vorm van een Q&A voor u op een rij gezet.

Artikel lezen

Wateraccumulatie en sneeuwdruk

Steeds vaker komt er in Nederland extreem weer voor, denk aan hevige neerslag, storm of extreme sneeuwbuien. Schades ontstaan door extreem weer lopen uiteen van kleine lekkages tot instortingen van bedrijfsgebouwen. Het weer valt niet te beïnvloeden maar in veel gevallen is het wel mogelijk om uw verzekering aan te passen. 

Artikel lezen

Het belang van taxatie

Een goede verzekering alleen is geen zekerheid dat u in geval van een onverhoopte schade goed verzekerd bent. Onderverzekering brengt mogelijk het voortbestaan van de onderneming in gevaar. Het goede nieuws is dat onder- of oververzekering uit te sluiten is, door het uitvoeren van een gedegen taxatie.

Artikel lezen

Grip op verzuim

We zien dat het verzuim in Nederland de laatste jaren toeneemt. Het gemiddelde verzuimpercentage was in 2015 nog 3,9% maar is in 2021 opgelopen tot 4,8%. Ongeveer de helft van alle verzuimgevallen was werkgerelateerd.

Artikel lezen

Een AOV update

Het is belangrijk om jaarlijks kritisch te kijken naar uw AOV. Sluit de verzekering nog aan bij uw inkomen, uitgavenpatroon en toekomstwensen? Bij veel aanbieders is het mogelijk om tussentijds uw AOV te wijzigen. Maar waar moet u precies op letten? We zetten de belangrijkste aandachtspunten op een rij.

Artikel lezen

Nieuwe pensioenwet uitgesteld naar 2023

De nieuwe pensioenwet treedt in werking per 1 januari 2023, een vol jaar vertraging. Alle organisaties moeten hun pensioenregeling uiterlijk op 1 januari 2027 aanpassen naar de regels van het nieuwe pensioenstelsel. Het uitstellen is vooral toe te schrijven aan de grote hoeveelheid reacties op de internetconsultatie en de complexe materie.

Artikel lezen

Belangrijke aandachtspunten bij een ORV

Mede door de afschaffing van het pensioen in eigen beheer zien we een stijging in het aantal kantoren dat een collectieve overlijdensrisicoverzekering afsluit voor alle partners. Een collectieve ORV is een prima uitkomst in een pensioenplan ter afdekking van het nabestaandenpensioen.

Artikel lezen

Cyberverzekering een ‘musthave’?

Cybercriminaliteit, de bekendheid groeit maar de criminaliteit blijft toenemen. Corona speelt hierin een grote rol, daarnaast worden criminelen slimmer én sneller.

Artikel lezen

WA-direct regeling – wat verandert er?

Goed nieuws voor mensen met een particuliere personenauto. Heb je een WA- of WA beperkt dekking, dan hoeft u vanaf 1 juli de schade alleen maar bij uw eigen verzekeraar te melden.

Artikel lezen
  • 1
  • 2
  • 6