Machines in de metaalindustrie zijn vaak complex en onderling verbonden. Brand, waterschade of schade door machinebreuk kunnen aanzienlijke gevolgen hebben voor uw bedrijf. Met de MetaalPakketpolis van Mutsaerts kunt u uw bedrijf beschermen tegen onverwachte schade op basis van Allrisk condities. In dit interview deelt Jurgen van Woensel, Manager New Business Development bij Mutsaerts, alles wat u moet weten over de MetaalPakketpolis.

Wat is de MetaalPakketpolis?

De metaalpakketpolis is een combinatie van een allrisk brandverzekering met unieke dekking voor machinebreuk(bedrijfs)schade en een aansprakelijkheidsverzekering voor bedrijven. Bovendien worden er verzekeringen aangeboden met gunstige premies voor andere zakelijke risico’s, zoals transport, ziekteverzuim en werkmaterieel. Op de vraag wat deze allrisk brandverzekering bijzonder maakt, reageert Jurgen: “Een verzekering met uitgebreide gevarendekking van onze concurrenten, dekt een aantal in de voorwaarden genoemde gebeurtenissen. De overige schadeoorzaken zijn doorgaans niet gedekt. Onze polis draait dit om: wij verzekeren alle schadeoorzaken, op een paar uitsluitingen na.”

Unieke kenmerken van het MetaalPakketpolis

De MetaalPakketpolis onderscheidt zich door scherpe premies en de mogelijkheid om te verzekeren op basis van premier risque. Dit betekent dat schade tot aan het premier risque bedrag wordt vergoed, met aftrek van het eigen risico. Bijvoorbeeld, met het premier risque bedrag van €500.000 en een schade van €510.000, ontvangt u een uitkering van €500.000 (onder aftrek van het eigen risico). Het is bij premier risque echter niet mogelijk om een volledige schade-uitkering te krijgen voor schades aan machines met een nieuwwaarde die hoger is dan €500.000. Maar er is een oplossing. Jurgen: “Door een aanvullende verzekering af te sluiten tegen de volledige nieuwwaarde met een eigen risico van € 500.000, is de waarde van de machine volledig gedekt.”

Premier risque: Wat betekent dit voor uw bedrijf?

Premier risque voor machinebreuk is uniek in Nederland en biedt bedrijven aanzienlijke besparingen. Gemiddeld 45%, met zelfs besparingen tot 75% bij grotere machineparken. Zelfs met een aanvullende verzekering blijft de totale premie aanzienlijk lager dan gebruikelijk. Op de vraag waarom er zo’n scherpe premie wordt aangeboden, antwoordt Jurgen dat dit te danken is aan jarenlange optimalisatie van de inkoop. “Ons doel voor de metaalbranche was om een product te ontwikkelen dat qua dekking en qua prijs niet te evenaren is. Dat is gelukt en daar zijn we trots op!”

Met de MetaalPakketpolis verzekert u uw hele machinepark tegen een vaste premie op basis van premier risque. U hoeft dus geen keuze meer te maken over welke machines u wel of niet verzekert en u geniet van financiële voordelen: de premie is gegarandeerd lager dan uw huidige premie.

Wilt u meer weten over de MetaalPakketpolis? Neem dan contact op met Jurgen van Woensel via 013 – 594 28 28.