Wist u dat u uw arbeidsongeschiktheidsverzekering ook tussentijds kan oversluiten naar een andere verzekeraar? U hoeft niet tot het eind van het jaar te wachten om verantwoord te kunnen besparen op uw premie. 5 tips van onze AOV-specialist Marieke Moors.

Essentiële verzekering

Een arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV) is voor veel DGA’s essentieel om financiële gevolgen bij arbeidsongeschiktheid op te vangen. Uiteraard moet uw verzekering aansluiten bij uw beroep en uw persoonlijke situatie. Wel kunnen enkele tips bijdragen tot eenvoudige besparingen:

  • Heeft u reeds vermogen en reserves opgebouwd; bepaal welke periode u zelf kunt overbruggen met eigen financiële middelen en overweeg dan een langere eigen risico termijn, een lagere eindleeftijd of bespaar op de indexatie van de polis. Kijkt u ook eens kritisch naar de hoogte van uw verzekerd bedrag.
  • De premie die u voor een AOV betaalt is fiscaal aftrekbaar voor de vennootschapsbelasting of de inkomstenbelasting. Op basis van uw persoonlijke situatie kan uw adviseur de verschillende fiscale mogelijkheden voor uw AOV met u doornemen.
  • Onderzoek of uw AOV dekkingen bevat waar u misschien zonder kunt of geen gebruik van maakt, zoals een aanvullende uitkering bij zwangerschap of extra preventieve medische scans.
  • Wisseling in uw zakelijke- of privésituatie? Uit ervaring weten wij dat het belangrijk is om periodiek te kijken of uw AOV nog in overeenstemming is met uw persoonlijke situatie. Het is mogelijk dat veranderingen zoals uw inkomenssituatie, uitgavenpatroon of wensen van invloed zijn op uw AOV.
  • Breng uw individuele AOV onder in een collectiviteit, zoals de M-AOV. Individuele accountants, advocaten, notarissen en andere business professionals kunnen zo ook profiteren van een collectief tarief. Dit levert u doorgaans 30 tot 70% premiebesparing op over de gehele looptijd.

M-AOV

Onze arbeidsongeschiktheidsverzekering specifiek voor DGA’s kenmerkt zich door uitstekende voorwaarden en een zeer scherpe premiestelling. Afhankelijk van de aanvangsleeftijd, scheelt dit vaak 25 tot 70% over de gehele looptijd. Naast deze scherpe premie en goede voorwaarden geloven wij dat persoonlijk contact een belangrijk aspect is bij het afsluiten van een verzekering. Wij kiezen daarom niet voor standaard preventieprogramma’s maar voor korte lijnen en vaste contactpersonen.

Voordelen M-AOV

  • Beroepsarbeidsongeschiktheid (gehele looptijd)
  • Hoge verzekerde bedragen mogelijk
  • Uniek oversluitbeleid: overname bestaande verzekeringen zonder medische keuring (onder voorwaarden)
  • Dalende premies in de laatste verzekeringsjaren
  • Maximale eindleeftijd 68 jaar

Contact

Neem voor meer informatie of een offerte contact met mij op. Door onze inkoopkracht kunnen wij scherpe premies bieden met een zeer complete dekking. Ook voor uw relaties kunnen wij vaak iets betekenen.