We hebben er al vaker over geschreven: de tijd van lage premies voor zakelijke brandverzekeringen is helaas voorbij. Ook dit jaar moeten we rekening houden met stijgende brandpremies. En dat is voor iedereen wennen, ook voor ons.

Waarom is deze markt op dit moment zo lastig? Op zich een logisch verhaal, want al enkele jaren waarschuwen Nederlandse banken dat verzekeringspremies te laag zijn om alle schades te dekken. Vooral grote bedrijfsbranden en waterschaden pieken sinds 2017. Verzekeraars snakken naar een betere balans tussen premies en schade-uitkeringen. Hierdoor fuseren steeds meer verzekeraars of trekken ze zich zelfs terug uit de markt. En de verzekeraars die overblijven? Die verhogen de premies.

Het is nu belangrijker dan ooit om de markt door en door te kennen. Met onze inkoopkracht en goede relatie met verzekeraars blijven wij er alles aan doen om uw verzekeringen tegen een zo scherp mogelijk tarief te continueren en om oplossingen te vinden voor specifieke verzekeringswensen.

Verder praten? Neem dan contact op met uw accountmanager. We helpen u graag!