Op 15 juli 2021 kondigen VLC & Partners en Mutsaerts aan samen verder te gaan. Beide bedrijven versterken hiermee de positie op de Nederlandse markt op het gebied van risicomanagement, zorg- en verzuim, pensioen en private insurance.

De fusie betekent dat de twee bedrijven, beide specialist in de verzekeringsmarkt en van oorsprong familiebedrijven, invulling gaan geven aan de gezamenlijke groeiambitie. Lando te Molder (Algemeen directeur VLC & Partners): “Er is ruimte in de markt voor een krachtige Nederlandse risicomanager. Met Mutsaerts als bewezen mkb-specialist gaan we deze ambitie verder waarmaken. We zien dat relaties behoefte hebben aan persoonlijk zaken doen en oprechte betrokkenheid. Hierin versterken we elkaar. Ik geloof dat deze fusie een kwaliteitsimpuls gaat geven aan alle kanten.”

Gezien de marktontwikkelingen voelt de fusie voor beide organisaties als een logische stap. Freek Njio (Directeur Mutsaerts): “We hebben in elkaar een betrouwbare partner gevonden. Door onze krachten te bundelen kunnen we sneller en slimmer innoveren. We gaan voor uitstekende klantprocessen en het ontwikkelen van maatwerk producten. Ook heeft de samenwerking een positief effect op onze inkoopkracht. Naast kwalitatief advies blijft scherp inkopen voor onze relaties een doorslaggevend speerpunt.”

VLC & Partners en Mutsaerts zetten samen de buy-and-build strategie voort. Lando: “Wij hebben enkele jaren geleden bewust gekozen voor deze strategie, waarbij we de focus houden op groei op basis van kwaliteit in plaats van volume. Onze relaties persoonlijk en deskundig adviseren blijft onze belangrijkste drijfveer. Zo kwalificeren we ons steeds beter voor het mkb én kunnen we onze positie op de grootzakelijke markt verder versterken.

Door het samengaan ontstaat een organisatie met ruim 400 professionals. Freek: “De fusie biedt de kans om twee kwalitatieve en sterke teams samen te voegen. Verder is groei essentieel om interessant te blijven voor professionals en voor een stevige en aantrekkelijke positie op de arbeidsmarkt. Naast dat we allebei een financieel gezond bedrijf zijn, hebben we een vergelijkbaar DNA: persoonlijk, deskundig en daadkrachtig. Waar de fusie dus niets aan verandert, is de persoonlijke benadering naar onze relaties.”

De nieuwe organisatie, waarin naast De Goudse en Freek Njio ook de andere directieleden participeren, gaat de toekomst vol vertrouwen tegemoet: samen verder, samen sterker!

Onder voorbehoud van goedkeuring toezichthouders.