Historie

Onze hoogtepunten

1926

Om terug te gaan naar het begin moeten we naar het jaar 1926. Toen startte de eerste generatie Mutsaerts met advies en verkoop van verzekeringen. Klanten waren voornamelijk Tilburgse textielfabrikanten.

1963

Enige zoon Wim kwam in 1963 werken bij het kantoor. In die tijd had Mutsaerts ongeveer zeven medewerkers. Ook de klantengroep was veranderd. In de jaren vijftig was de textielindustrie immers nagenoeg geheel ter ziele gegaan. Door het netwerk van de heren Mutsaerts was de klantenkring uitgebreid met veel zakelijke dienstverlening en medici.

1981

In de jaren tachtig diende de derde generatie Mutsaerts zich aan. Tijn werd tijdens zijn afstudeerscriptie voor de HEAO Commerciële Economie ‘gegrepen’ door het vak en stapte vervolgens in het bedrijf.

1986

Nadat Tijn vijf jaar samen met zijn vader werkte, volgde er in 1986 de bedrijfsoverdracht. Ook werd de naam veranderd in ‘Mutsaerts’.

2000

In 2000 is het kantoor van Mutsaerts verhuisd van de Heuvelring in Tilburg naar de Ringbaan West. Het aantal medewerkers werd geleidelijk aan uitgebreid naar twintig personen en ook de klantenkring groeide gestaag. In 2000 maakte Freek Njio kennis met Mutsaerts: hij was student Bedrijfseconomie aan de Universiteit van Tilburg en kreeg een bijbaantje bij Mutsaerts. Na zijn afstuderen in 2002 kwam Freek definitief bij Mutsaerts werken. En in 2003 werd hij lid van het managementteam.

2004

In 2004 is de focus sterker op de zakelijke markt komen te liggen en is de groei van het kantoor verder voortgezet. Niet alleen het aantal medewerkers groeide, maar met name ook de klantenkring en de ontwikkeling van nieuwe activiteiten. De introductie van unieke producten voor de doelgroepen van Mutsaerts heeft hierin ook een belangrijke rol gespeeld.

2007

Zo bracht Mutsaerts in 2007 onder andere haar eerste unieke advocatenproduct op de markt welke in de jaren daarna gevolgd is door meerdere speciale producten voor advocaten en andere dienstverleners. De efficiënte wijze waarin de bedrijfsrelaties inzicht werd gegeven in risico’s en de steeds beter functionerende inkoop van verzekeringsproducten hebben eveneens een belangrijke bijdrage aan de groei van de afgelopen jaren geleverd.

2008

In 2008 werd Freek medeaandeelhouder. Binnen de organisatie is Freek voornamelijk verantwoordelijk voor de interne processen en aansturing van het team.

2009

In 2009 werd het kantoor Leijten & Partners met eveneens een sterke focus op de zakelijke markt overgenomen.

2011

In 2011 is het pand aan de Ringbaan West uitgebreid door deze met het naastgelegen pand te verbinden. Dit heeft Mutsaerts ook de fysieke ruimte gegeven om de komende jaren verder door te groeien.

2016

In 2016 is Jurgen van Woensel toegetreden als partner en lid van het managementteam.

2018

Mutsaerts heeft een nieuw managementteam geïnstalleerd, bestaande uit Freek Njio (algemeen directeur) en partners Jurgen van Woensel en Freek Verhaaf. Freek Njio, mede-eigenaar sinds 2008, neemt de aandelen over van Tijn Mutsaerts.

Mutsaerts is uitgegroeid tot een toonaangevend advieskantoor met ruim 50 professionals die samen kiezen voor kwaliteit en persoonlijke service. En dat wordt Gewaardeerd! Al enkele jaren maakt het kantoor een aanzienlijke autonome groei door. Met een hecht team blijft Mutsaerts hierin investeren.