Verzuim

Zieke werknemers kunnen uw organisatie veel geld kosten. Als werkgever bent u verplicht om bij ziekte het loon 2 jaar door te betalen. Daarnaast heeft u nog aanvullende werkgeverslasten zoals pensioenpremie(s) en de wettelijke sociale premies.

Ziekteverzuimverzekering
Een verzuimverzekering inclusief verzuimbegeleiding beschermt uw organisatie tegen de kosten van verzuim en helpt zieke werknemers weer sneller aan het werk. Er zijn verschillende verzekeringen mogelijk, zo kunt u kiezen voor een eigen risico in dagen of in geld. Op basis van het verzuim binnen uw organisatie en het risico dat u zelf wilt en kunt dragen adviseren wij u over een geschikte verzekeringsoplossing.

Aanvullende verzekeringen

WGA Hiaatverzekering

Met een WGA Hiaatverzekering verzekert u uw medewerkers tegen een terugval in het inkomen als zij na twee jaar nog steeds gedeeltelijk arbeidsongeschikt zijn. Het is een aanvulling op de WGA uitkering.

WIA Excedentverzekering

Arbeidsongeschikte medewerkers vallen na 2 jaar verzuim terug op een WIA-uitkering. Verzeker uw medewerkers tegen een inkomensdaling met een WIA Excedentverzekering.